خریدتجهیزات آزمایشگاهی

خرید تجهیزات آزمایشگاهی و نکات مهم قبل از خرید

دقت و حساسیت، دو موضوع مهم در خرید تجهیزات آزمایشگاهی هستند زیرا خروجی نتایج آزمایشگاه، باید کمترین میزان خطا را داشته باشد. علاوه بر آن، دوام و کیفیت نیز یک شاخصه مهم در وسایل آزمایشگاهی است زیرا برخی از وسایل و تجهیزات باید شرایط نامساعدی را تحمل کنند. به‌عنوان مثال، بوته آزمایش از جمله وسایلی است که باید تاب آوری بالایی در مقابل حرارت مستقیم داشته باشد.

انواع وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی

اگرچه دسته‌بندی های فراوانی برای وسایل آزمایشگاهی وجود دارد اما تقسیم بندی تجهیزات آزمایشگاهی به دو قسم؛ تجهیزات عمومی و تجهیزات تخصصی، از جمله مرسوم‌ترین و کامل‌ترین دسته‌بندی‌ها است.
۱-تجهیزات عمومی آزمایشگاهی: در این دسته، وسایلی وجود دارند که در هر آزمایشگاه، با هر هدف و هر رشته‌ای مورد نیاز است. به‌عنوان مثال، دماسنج شیشه‌ای الکلی، بالون، ارلن، چراغ الکلی و… تجهیزاتی هستند که هم در آزمایشگاه‌های عمومی و هم در آزمایشگاه تخصصی شیمی، پزشکی، بتن، خاک و غیره وجود دارند. بنابراین،‌ این دسته از وسایل، نقطه اشتراک تمام آزمایشگاه‌ها هستند. نکته مهم اینکه کیفیت این تجهیزات به دلیل استفاده‌های مکرر و مستمر می‌بایست بالا باشد تا دچار آسیب و صدمه نشوند. نکته دیگر در خرید تجهیزات آزمایشگاهی اینکه اغلب این وسایل ملاک عمل دقیقی برای پژوهشگران هستند بنابراین باید اندازه دقیقی ارائه بدهند.
۱-تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی: اگرچه در خصوص اهمیت وسایل دسته اول مطالبی بیان شد اما اهمیت و کیفیت تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی، به مراتب بالاتر از وسایل عمومی است. ابزارهای تخصصی، بسته به نوع فعالیت و هدف متفاوت هستند. به‌عنوان مثال، رفراکتومتر دیجیتال موجود در سایت با رنج بریکس تا ۹۵ درصد و دقت ضریب شکست 0/0003 یکی از دستگاه‌های تخصصی است که در حوزه پزشکی، صنعت داروسازی، صنایع غذایی، صنایع رنگ و غیره قابل استفاده است.
مثلاً ترازوی آزمایشگاهی MG214Ai دارای زینه بندی 0/0001gr و اتو کالیبره است به همین علت، خطای بسیار اندکی دارد و می‌توان به عدد و ارقام وزن شده توسط آن اعتماد کامل داشت.
پمپ خلا نیز از جمله تجهیزات آزمایشگاهی است که به‌ صورت تخصصی در برخی حوزه‌ها مثل صنعت قند، صنعت چاپ، کاغذ و چوب، شیشه و بلور و… استفاده می‌شود. بسته به توان، قدرت و ابعاد و اندازه، قیمت پمپ خلا نیز متفاوت است. پمپ خلاء 5/2 مترمکعبی از برند ولئو قیمت مناسبی دارد و گزینه ایده‌آلی برای خرید است. Ph متر، میکسر مکانیکی ، التراسونیک ، شیکر ارلن و… میز تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی هستند که توسط پدیده کیفیت پارسیان به فروش می‌رسند.
کوره الکتریکی باید گرمای بیش از هزار درجه سانتی گراد را تخمل کند بنابراین باید از ورق و عایق بسیار محکم و قوی ساخته شده باشد.
ویژگی¬ تجهیزات آزمایشگاهی با کیفیت
برخی از ویژگی¬ها ظاهری هستند و هر شخصی می¬تواند آنها را ببیند و تست کند اما برخی از این ویژگی¬ها تخصصی¬اند و تنها برای افرادی که سالهاست در این حوزه فعالیت دارند، قابل مشاهده هستند.
ویژگی¬های ظاهری: کیفیت رنگ¬ در تجهیزات آزمایشگاهی که رنگ آمیزی شده¬اند، مثل آون، انکوباتور، میکسر و… یک نشانه ظاهری است تا تفاوت میان محصول اصلی با تقلبی را متوجه شویم زیرا اغلب محصولات متفرقه و تقلبی رنگ¬آمیزی یکدستی ندارند و ضخامت رنگ برای کاهش هزینه¬ها پایین است و حتی با ناخن خراشیده می-شود. ضخامت یکنواخت شیشه در ظروف فلزی مثل لوله آزمایش، ارلن، بالن و… از جمله ویژگی¬های ظاهری است که با لمس و کمی دقت، قابل مشاهده است. همچنین، وجود حباب در شیشه، یک نقص ظاهری بزرگ برای تجهیزات آزمایشگاهی به¬شمار می¬رود که با کمی دقت قابل مشاهده است. نمایشگر بی¬کیفیت، لرزش هنگام کار، سروصدای غیر طبیعی، گرم شدن بیش از حد و… از جمله تفاوت¬هایی ظاهری دیگری است که نیازی به تخصص و تجربه کاربر ندارد و هر کسی متوجه اختلاف می¬شود.
ویژگی‌های ساختاری
برخلاف خصوصیات ظاهری که هر کس می‌تواند آن را ببیند یا لمس کند، این دسته از ویژگی‌ها برای متخصصان و افرادی قابل مشاهده است که تجربه زیادی در این حوزه کسب کردند. به‌عنوان مثال، یکی از تجهیزات آزمایشگاهی، کوره الکتریکی است که به دلیل گرمای بالا باید عایق کاری قوی داشته باشد تا ساختار و ظاهرش ذوب نشود! یک متخصص، از جنس عایق، متوجه اصل یا تقلبی بودن آن می‌شود و نیازی نیست برای میزان تحمل حرارتی، از دستگاه استفاده کند.
جنس و ظاهر قطعات به‌کار رفته در موتور نیز از جمله ویژگی‌های ساختاری هستند که نیروی با تجربه می‌تواند بدون روشن کردن و استفاده از محصول، اصل بودن محصول را تشخیص دهد زیرا برندهای متفرقه و تقلبی، برای کاهش قیمت تجهیزات آزمایشگاهی از آلیاژهای ضعیف و ارزان‌قیمت استفاده می‌کنند که دوام بالایی ندارند و از نظر ظاهری هم تفاوت قابل توجهی با محصولات اصلی و معتبر دارند. به‌عنوان مثال، دستگاه سانتریفیوژ، برای تفکیک مواد، باید چند هزار دور در دقیقه حول یک محور به چرخش درآید بنابراین ساختار و مواد به کار رفته در الکتروموتور آن باید از آلیاژهای تقوی و مستحکم باشد تا کمترین لرزش و بیشترین دوام را در دورهای بالا داشته باشد.
دستگاه سانتریفیوژ به دلیل چرخش بسیار سریع، باید موتوری قوی و بدون لرزش داشته باشد.
تجهیزات آزمایشگاهی را از کجا خریداری کنیم ؟
اگرچه برخی برندهای ایرانی توانایی تولید برخی از لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی را دارند اما اغلب وسایل آزمایشگاهی تخصصی وارداتی هستند‌ بنابراین، به سبب اختلاف در کیفیت و قیمت، ضروری است از فروشنده معتبری تجهیزات مورد نیاز خریداری شود. ویژگی‌های فروشنده معتبر را به‌صورت خلاصه در ادامه بیان می‌کنیم.
۱- وارد کننده مستقیم: برخی دلالان، اقدام به خرید لوازم آزمایشگاهی از وارد کننده‌ها و فروش آنها در بازار می‌کنند که این موضوع باعث افزایش قیمت تجهیزات آزمایشگاهی می‌شود. بنابراین اولین نکته مهم، خرید مستقیم از وارد کننده است تا علاوه بر اینکه دست دلالان و واسطه گران قطع شود، هزینه‌های حاشیه‌ای نیز به خریدار تحمیل نگردد.
۲- برندهای معتبر: فروشنده و وارد کننده معتبر برای حفظ اعتبار کسب و کار خود صرفاً محصولات و تجهیزات برندهای مطرح دنیا را وارد کرده و به فروش می‌رساند. به عنوان مثال، فروشگاه تجهیزات آزمایشگاهی پدیده کیفیت پارسیان، محصولات برندهای معتبری همچون Hach آمریکا، Testometric انگلستان، Kem ژاپن، velp ایتالیا و… را خریداری و وارد می‌کند که هم کیفیت بالایی دارند و هم فروش خوبی در سطح بین المللی به خود اختصاص داده‌اند.
۳- خدمات پس از فروش: برگ برنده یک کسب و کار، رضایت خریدار است و رضایت مذکور در گرو ارائه خدمات پس از فروش مطلوب از سوی فروشنده است. بنابراین یکی از ویژگی‌های مهم فروشنده معتبر، خدمات پس از فروش مناسب از جانب اوست. حضور نیروی تخصصی برای مشاوره و نیروی با تجربه برای ارائه خدمات پس از فروش، تعمیرات و نصب در محل، مزیت خرید لوازم آزمایشگاهی از مجموعه پدیده کیفیت پارسیان است.
۴-تعمیرات تخصصی: یکی از دغدغه‌های بزرگ افرادی که به دنبال خرید تجهیزات آزمایشگاهی هستند، تعمیرات لوازم آزمایشگاهی است. زیرا هر برند و هر محصول با کیفیتی نیز بنا به دلایل متعدد ممکن است دچار نقص و اختلال در عملکرد گردد و نیاز به تعمیر پیدا کند. مجموعه پدیده کیفیت پارسیان، علاوه بر متخصصان مشاوره و فروش، تعمیرات تخصصی تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی هم انجام می‌دهد. مزیت تعمیرات تخصصی توسط مجموعه، استفاده از قطعات اصلی است که دوام و طول عمر بالایی دارند. در نهایت، حضور نیروی متخصص و با تجربه برای تعمیر و مشاوره، باعث می¬شود خریدار دغدغه¬ای بابت آسیب دیدگی احتمالی وسایل و تجهیزات خود نداشته باشد و چنانچه به هر دلیلی دستگاه دچار اختلال شد، در زمان کوتاهی، عیب یابی و تعمیر می¬شود.
۵-ضمانت: از آنجایی که اغلب تجهیزات آزمایشگاهی در یک شرایط سخت مثل حرارت بالا فشار زیاد و غیره استفاده می‌شوند باید دوام و کیفیت بالایی داشته باشند ضمانت این دسته از وسایل از یک سو به جلب اعتماد خریدار منجر می شود و از سوی دیگر به اعتبار فروشنده می‌افزاید بنابراین ارائه ضمانتنامه کتبی و معتبر برای فروش لوازم آزمایشگاهی یک تفاوت اساسی میان فروشنده معتبر با برخی افراد سودجو و دلال است.
۶-اصالت کالا: با افزایش نرخ ارز، قیمت تجهیزات آزمایشگاهی نیز افزایش یافته است. به همین خاطر برخی محصولات و لوازم آزمایشگاهی متفرقه و قاچاق که از لحاظ ظاهری شباهت بالایی به محصولات با کیفیت و برند دارند، به کشور راه پیدا کرده¬اند. محصولات متفرقه از لحاظ کارایی و دوام قابل مقایسه با نوع اصلی نیستند ولی به سبب قیمت پایینی که دارند، حاشیه سود بالایی عاید وارد کننده و حتی فروشنده می¬شود. متاسفانه، گاهی شباهت ظاهری آنها به قدری بالاست که حتی افراد با تجربه را به اشتباه می¬اندازد! به همین دلیل، تنها راه خرید مطمئن، مراجعه به فروشنده معتبر یا خرید اینترنتی از سایت¬های مورد تایید وزرات صنعت معدن وتجارت است. در نهایت، تضمین اصالت کالا از جانب فروشنده، یک موضوع مهم در خرید لوازم آزمایشگاهی به¬شمار می¬رود تا مشتری با اطمینان خاطر خرید خود را نهایی کند.
در پایان این نکته را یادآور می¬شویم که خرید تجهیزات آزمایشگاهی با هر هدف و برای هر رشته¬ای، گرچه ساده به نظر می¬رسد و شاید تنها تفاوت آنها، قیمت محصول باشد اما دستگاهها و لوازم آزمایشگاه تقلبی و بی کیفیت، جان پژوهشگر و اپراتور را به مخاطره می¬اندازد زیرا اغلب کارها و پروژه¬های پژوهشی و آزمایشگاهی، در شرایط نامساعدی مثل حرارت بالا، فشار زیاد، چرخش سریع و… انجام می¬شود، امنیت جانی افراد باید اولویت اول باشد. بنابراین ضروریست از یک وارد کننده معتبر، تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی را خریداری کنید.

 

  • تجهیزات آزمایشگاهی شامل دسته بندی ذیل می باشد:

الف-تجهیزات عمومی ازمایشگاه

ب- تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی

  • تجهیزات عمومی آزمایشگاه
  1. آون آزمایشگاهی

دستگاهی است که برای گرم کردن محلولها واجسام تا دمای 200 درجه سانتیگراد استفاده می گردد وبنا به درخواست تا دمای 300 درجه هم ساخته می شود که با دقتهای دهم درجه تا 5 درجه سانتیگراد ساخته وطراحی میگردد.

وجنس بدنه معمولا فلزی با رنگ الکتروستاتیک ویا استیل وداخل ان از جنس آلومینیم ویااستیل ساخته می شود.

وومعمولا از حجم های 10 تا200 لیتری  می باشد وبنا بر درخواست مشتری ارائه می گردد.

وبصورت آنالوگ ودیجیتال وکنترل هوشمند طراحی می گردد.

آون بیندر آلمان
آون بیندر آلمان
  1. انکوباتور آزمایشگاهی

دستگاهی است که برای گرم کردن محلولها واجسام تا دمای 75 درجه سانتیگراد استفاده می گردد که با دقتهای دهم درجه تا 5 درجه سانتیگراد ساخته وطراحی میگردد.وبصورت یخچالدار هم طراحی وساخته می گردد که تادمای -10درجه سانتیگراد تا دمای 75 درجه کنترل می گردد.وضمنا بصورت شیکردار هم ساخته می گردد که جهت شیکر کردن محلولها استفاده می گردد.

وجنس بدنه معمولا فلزی با رنگ الکتروستاتیک ویا استیل وداخل ان از جنس آلومینیم ویااستیل ساخته می شود.

وومعمولا از حجم های 10 تا200 لیتری  می باشد وبنا بر درخواست مشتری ارائه می گردد.

وبصورت آنالوگ ودیجیتال وکنترل هوشمند طراحی می گردد.

  1. کوره آزمایشگاهی

    انکوباتور بیندر آلمان
    انکوباتور بیندر آلمان

کوره جهت گرم کردن مواد واجسام ومحلولها  تادمای 1100 درجه سانتیگراد بکار برده می شود.

ودر حجمهای مختلف از 2 لیتری تا 20 لیتری ساخته می شود.

وجنس داخل آن از آجرنسوز وسیمان نسوز  استفاده می گردد.

کوره آزمایشگاهی
کوره آزمایشگاهی
  1. هات پلیت آزمایشگاهی

این تجهیز جهت گرم کردن محلولها در محیط باز بوده که معمولا تا دمای300 تا 400 درجه راپوشش میدهد

که بصورت دیجیتال وآنالوگ می باشد که در ابعاد مختلف و به صورت دایره ای یا به صورت مربع ومستطیل طراحی می گردد.

هات پلیت مستطیل
هات پلیت مستطیل
  1. هیتر استایرر آزمایشگاهی

این دستگاه جهت گرم کردن و همچنین بهم زدن محلول ها استفاده می گردد. که تا دمای 300 تا 400 درجه سانتیگراد می باشد. وبصورت دیجیتال وآنالوگ بوده ودر ابعاد مختلف و به صورت دایره ای یا به صورت مربع ومستطیل طراحی می گردد.

هیتر استایرر IKA
هیتر استایرر IKA

 

 

  1. بن ماری آزمایشگاهی

بن ماری یا همان حمام آب آزمایشگاهی می باشد. که جهت گرم کردن مواد ومحلولها در یک حمام اب تا دمای جوش آب  می باشد مزیت این نسبت به هیتر این است که دما از دمای جوش بالاتر نمی رود وهمچنین دما با سرعت کمتری بالا می رود ونمونه هم نمی سوزد.ودما تنظیم شده وقابلیت کنترل دارد.

بن ماری جوش دربدار با سیستم کنترلر دیجیتال
بن ماری جوش دربدار با سیستم کنترلر دیجیتال
  1. شیکر آزمایشگاهی

این دستگاه جهت شیکر کردن یا تکان دادن نمونه وهمگن کردن وهمچنین باعث حل شدن مواد در محلول یا جداشدن یک ماده وحل شدن آن در حلال می گردد .

شیکراوربیتالی مدل 2008
شیکراوربیتالی مدل 2008
  1. سانتریفوژ آزمایشگاهی

سانتریفوژ برای جداسازی فاز جامد از یک فاز مایع یا یک فاز  ازیک فاز دیگر استفاده می گردد.
که با سرعتهای مختلف وتعداد شاخه های متفاوت بسته به نوع کاربرد آن در آزمایشگاه طراحی می گردد.
وحتی بصورت یخچالدار هم طراحی می گردد..
سانتریفوژ یونیورسال سری PIT320 دوربالا (کلاسیک)
سانتریفوژ یونیورسال سری PIT320 دوربالا (کلاسیک)
  1. هود شیمیایی

این تجهیز  که در آزمایشگاه ها بسیار حائز اهمیت است بدلیل که ایمنی آزمایشگاه را تامین می کند واکثر مواد شیمایی مضر هستند وخطرناک وبخارات وبوی انها باعث بیماریهای مختلف وآسیب به انسان ها می گردد لذا وجود این دستگاه بسیار لازم است واز الزامات اولیه آزمایشگاه می باشد.که با ابعاد مختلف ساخته وطراحی می گردد ودارای فن معمولی وفن سانتریفوژی که دارای مکش بالاتری هست طراحی می گردد.

هود لامینار
هود لامینار

 

        10-   PHمتر

      PHمتر دستگاهی است که برای اندازه گیری PHمحلولها بکار برده می شود. واسیدی وبازی بودن محلولها  اندازه گیری می شود.که محدوده 0تا 14 را اندازه گیری کرده ومعمولا دقت 0.01 دارد وبا بافرهای 4و7 بصورت معمول ودر بعضی مواقع به صورت سه نقطه ای هم کالیبره می گردد.این دستگاه پر کاربردترین دستگاه در آزمایشگاه ها می باشد.وبه صور ت قلمی ، پرتابل ورومیزی طراحی می گردد.

PH متر مدل PH500رومیزی تایوانی
PH متر مدل PH500رومیزی تایوانی

         11-کنداکتومتر

 

این تجهیز یکی دیگر از تجهیزات آزمایشگاهی می باشد که هدایت الکتریکی محلولها توسط این دستگاه اندازه گیری می گردد که محدوده میکرو زیمنس تا میلی زیمنس را پوشش می دهد که با استاندارد KClکالیبره می گردد. وبه صور ت قلمی ، پرتابل ورومیزی طراحی می گردد.

کنداکتومتر پرتابل
کنداکتومتر پرتابل

           12-رفراکتومتر

این دستگاه جهت اندازه گیری ضریب شکست وبریکس(غلظت) مایعات ومحلولهای خالص بکار برده می شودکه بصورت دستی ،رومیزی تولید میگردد.  ورومیزی به دو نوع  انالوگ ودیجیتال طراحی می گردد.

رفراکتومتر پرتابل مدل HI96800 هانا
رفراکتومتر پرتابل مدل HI96800 هانا

                       13-اکسیژن سنج

یکی دیگر از تجهیزات اکسیژن متر است میزان اکسیژن حل شده در محلول را اندازه گیری می کند.

             وبه صور ت قلمی ، پرتابل ورومیزی طراحی می گردد.

BOD/DO متر رومیزی مدل HI5421هانا
BOD/DO متر رومیزی مدل HI5421هانا

 

           14.ترازوی آزمایشگاهی

           این تجهیز که یکی دیگر از پرکاربردترین تجهیز آزمایشگاهی می باشد که در آزمایشاهها استفاده می گردد.

          که از دقت های یک گرم تا یک صدهزارم طراحی می گردد وهر کدام از این دقتها با ظرفیتهای متفاوت تولید می              گردد.

ترازوی آزمایشگاهی مدل MG214Ai بل ایتالیا
ترازوی آزمایشگاهی مدل MG214Ai بل ایتالیا

         15-میکسر آزمایشگاهی

این دستگاه جهت هم زدن محلولها ومایعات با ویسکوزیته کم تا ویسکوزیته بالا استفاده می گردد.

میکسر میله ای فول دیجیتال C3
میکسر میله ای فول دیجیتال C3

        17-پمپ خلا

این تجهیز جهت ایجاد خلا در آزمایشگاه بکار  برده می شود وجهت صاف کردن محلولها وهچنین کشیدن محلولها در داخل پی پت استفاده می گردد.

         18-شوف بالن

این وسیله جهت گرم کردن مایعات وداخل بالن می باشد که جهت تقطیر هم استفاده می گردد.

شوف بالن

19- میکسر آزمایشگاهی

  • جهت هم زدن محلولها با حجم بالا وویسکوز  بکاربرده می شود
    میکسر مکانیکی مدلMINSTAR 20 CONTROL
    میکسر مکانیکی مدلMINSTAR 20 CONTROL

    20-هموژنایزر آزمایشگاهی

  • جهت مخلوط کردن کردن دو ماده ای که قابل امتزاج نیستند وبا سرعت بسیار بالا بهم زده می شود وباهم مخلوط می شوند.
هموژنایزر آزمایشگاهی مدل T 25 easy clean digital
هموژنایزر آزمایشگاهی مدل T 25 easy clean digital

 

  •       تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی

          1-ویسکومتر آزمایشگاهی

این وسیه جهت اندازه گیری  ویسکوزیته محلولها ومایعات بکار برده می شود که همبه صورت دینامیک وچرخشی استفاده می شود وهم به صورت سینماتیک که با ویسکومترهای شیشه ای استفاده می گردد.

ویسکومتر لومی فرانسه
ویسکومتر لومی فرانسه
ویسکومترهای کانن فنسکی
ویسکومترهای کانن فنسکی

                 2-اسپکتروفوتومتر uv-vis  

این تجهیز جهت خواندن جذب وعبور محلولها در ناحیه 130 تا 1100 نانومتر می باشد که برای تعیین غلظت محلولها طبق قاون بیر لامبرت استفاده می شود.

اسپکتروفوتومتر EMCLAB آلمان
اسپکتروفوتومتر EMCLAB آلمان

                      3- اسپکتروفوتومتر FT-IR

این دستگاه جهت مشخص کردن گروههای عاملی در ترکیبات الی می باشد.
دستگاه طیف سنج تبدیل فوریه FTIR
دستگاه طیف سنج تبدیل فوریه FTIR

 

4-آنالایزر TOC

که جهت اندازه گیری کربن کل وکربن الی وکربن معدنی محلولها استفاده می گردد

TOC-formacs HT-I
TOC-formacs HT-I

 

5-تیتراتور کارل فیشر

جهت اندازه گیری در صد اب محلولها وجامدات بکار برده می شود.

Volumetric Karl Fischer Titrator HANNA HI903 کارل فیشر ولومتریک هانا-min
Volumetric Karl Fischer Titrator HANNA HI903 کارل فیشر ولومتریک هانا

6-میکروسکوپ آزمایشگاهی

جهت دیدن اشیای خیلی ریز که با چشم دیده نمی شود  بکار برده می شود.

میکروسکوپ مدل CX43 المپیوس
میکروسکوپ مدل CX43 المپیوس

7-مولتی پارامتر سنج

جهت اندازه گیری PH,کنداکتومتر وDO ,میلی ولت ودما بکار برده می شود.

مولتی پارامتر سنج مدل HI98194 هانا
مولتی پارامتر سنج مدل HI98194 هانا
خرید تجهیزات آزمایشگاهی
خرید تجهیزات آزمایشگاهی

وادامه دارد….

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
تماس با ما